Haastattelu Lempäälän-Vesilahden Sanomat 2014

Share |

Keskiviikko 27.8.2014 - Vivikka Monto


http://lvs.fi/2014/08/27/nakija-saa-lahjansa-edellisten-elamien-perusteella/

Anneli Kaunislehdon näkijän lahja tuli esiin hänen ollessaan vasta kolmivuotias. Hän kertoo tuolloin nähneensä etukäteen isomummiensa kuolemat.

Nykyään Kaunislehto työskentelee näkijänä, meediona, meditaatio-ohjaajana ja kouluttajana omassa Hengähdys-nimisessä yrityksessään. Takana on pitkä ura mainos- ja markkinointimaailmassa. Jo teini-iässä hän kuitenkin havahtui kunnolla omaan henkisyyteensä.

Näkijä on kotoisin Hattulasta Pekolan kylästä. Muutettuaan 16-vuotiaana naapurikaupunki Hämeenlinnaan hän löysi teosofisen seuran.

– En liittynyt seuraan virallisesti, koska halusin jo tuolloin pitää itseni vapaana kaikista yksittäisistä tavoista ajatella, mutta seura auttoi minua ymmärtämään itseäni ja henkisiä lainalaisuuksia, Kaunislehto kertoo.

Hän uskoo karman lakiin. Karman laki on syyn ja seurauksen laki. Vanha sanonta ”mitä kylvät, sitä niität” kuvaa Kaunislehdon mielestä tätä parhaiten. Jokaisen on elettävä oma karmallinen polkunsa eli kohdattava omassa elämässään jo ennen syntymää asetetut haasteet. Nämä haasteet ovat seurausta edellisten elämien valinnoista ja tapahtumista.

Tieto tulee kanavoituna

Mitä näkijä sitten tekee?

– Keskustelen asiakkaiden kanssa asioista, jotka heitä askarruttavat. Usein ne liittyvät elämän taitekohtiin. Työni eroaa esimerkiksi terapeutin työstä siinä, että tulkinnassa tietoa kanavoituu henkisten oppaiden avulla. Kanavoitu tieto ei ole oma mielipiteeni enkä saa muuttaa sitä, ja joskus kuulenkin itseni sanovan jotain, jota en kenties sanoisi omana itsenäni. Näkijän oma myötäelämisen taito ja ymmärrys ovat toki suurena apuna asiakastyössä.

Näkijän kyky tulee Anneli Kaunislehdon mukaan joillekuille edellisten elämien perusteella. Se ei kuulu kaikkien ihmisten elämänsuunnitelmaan.

Näkijänkin pitää silti kehittää omaa osaamistaan ja tietämystään, oppia koko ajan lisää. Kaunislehdon mielestä on tärkeämpää kysyä miksi jotain tapahtuu kuin vain ennustaa asioita tapahtuviksi.

Sairauksilla henkinen tausta

Hän kertoo asiakkaasta, jonka elämäntyyli oli hektinen.

– Sanoin hänelle, että mikäli hän ei pysähdy ja muuta tapaansa ajatella ja toimia, niin hän sairastuu todennäköisesti syöpään. Näin valitettavasti kävikin. Ymmärrettyään syvemmin syyn sairaudelleen hän haki apua, muutti elämänsä täysin – otti vastuun elämästään – ja on nyt terve.

Kaikilla sairauksilla on näkijän mukaan jollain tavalla henkinen tausta. On tärkeää oppia kuuntelemaan omaa kehoaan ja tarvittaessa muuttaa olennaisestikin ajatteluaan, ruokavaliotaan, elämäntapojaan ja asenteitaan.

– Pitää osata myös antaa itselleen anteeksi.

Kaunislehto ei näe ristiriitaa eri uskontojen välillä. Niiden kaikkien tavoitteena on rakkaus. Ihmiset vain tulkitsevat niitä kukin omalla tavallaan.

Hän ei näe myöskään ristiriitaa entisen mainosalan työnsä ja nykyisen henkisen työnsä välillä.

– Henkisen alan ihmisenä ajattelen, että ei ole niinkään  merkitystä sillä mitä työtä ihminen tekee, kuin sillä miten ja miksi hän sitä tekee. Henkisyyden voi elää todeksi vain konkreettisen elämän kautta.

Ratkaisut ilon kautta

Anneli Kaunislehto teki jonkin aikaa sekä entistä että nykyistä työtään. Näkijän ja tulkitsijan työ on ollut hänen pääelinkeinonsa vuodesta 2001 lähtien.

Hän muutti Tampereelle pääkaupunkiseudulta viime vuoden lopulla. Työ on tällä hetkellä enimmäkseen puhelimitse tehtäviä tulkintoja, meditaatioryhmien ohjausta ja kouluttamista. Tampereen-vastaanoton lisäksi hän vierailee satunnaisesti muilla paikkakunnilla.

Omasta jaksamisesta huolehtiminen on tärkeää kaikille. Kaunislehto korostaa sitä, että tulkintatilanteessa ei ole liian pientä tai isoa asiaa ratkaistavaksi. Pienen ongelman selvittäminen avaa usein isompia asioita. On tärkeää osata antaa itselleen arvoa.

Olennaista olisi ratkaista asioita ilon ja rakkauden kautta, ilman syyllistymistä.

Näkijä itse ammentaa voimansa pitkälti luonnosta. Metsä ja järvi ovat vapauttavia ja eheyttäviä elementtejä. Myös meditaatioharjoitukset sekä kulttuuri- ja taideriennot auttavat jaksamisessa.

Anneli Kaunislehto kertoo ajatuksistaan ja työstään huomenna torstaina järjestettävässä Tarinaillassa. Tapahtuma järjestetään 19–21 Villa Hakkarin kesäteatterissa tai sateen sattuessa Mansikinkammarissa. Tilaisuuden järjestää Lempäälän Runo ja Sanataide ry.

 

Avainsanat: haastattelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini